You are here

Boekhouding software

SpeedBalance is een gratis boekhoudpakket, dat de gebruiker in staat stelt zijn financiële middelen onder controle te houden. 
Door het bijhouden van een financiële boekhouding, kent de gebruiker de staat van zijn rekeningen/middelen, hoeveel winst er gemaakt is en heeft hij de gegevens ter beschikking om de belastingaangifte voor te bereiden, en de financiële staat van de activiteit te presenteren aan de leden van bijv. een vereniging of bijv. aan een bank in geval er een lening aangevraagd wordt.

Het bijhouden van een boekhouding is erg belangrijk, maar voor de meeste mensen niet een vanzelfsprekende bezigheid. Om te slagen moet men redelijke doelstellingen hanteren, en een instrument kiezen waar de gebruiker mee uit de weg kan. Voor de kleine ondernemingen, zzp'ers, vrije beroepen en verenigingen is het al een grote stap te slagen in het zelfstandig bijhouden van een boekhouding en de rekeningen onder controle te hebben. Wie de eigen boekhoudsituatie steeds "up-to-date" weet te houden, heeft een veel grotere kans tot slagen in de eigen activiteit.

SpeedBalance is één van de weinige boekhoudsoftwares die speciaal en alleen voor het financieel beheer ontworpen zijn. Het grootste deel van de "boekhoud" software daarentegen bevat, naast het financieel beheer, modules voor het uitvoeren van betalingen, facturatie, aanmaningen, voorraadbeheer en payroll. Dit soort software maakt het mogelijk vele bedrijfsfuncties te automatiseren en zijn daarom onmisbare instrumenten voor bedrijven van een groter formaat met een hogere omzet. Ze zijn echter ook ingewikkelder en vereisen een hoger kennis niveau, meer tijd en inspanning in het gebruik.

Het idee een programma te vinden dat, alles-in-één, alle administratieve problemen oplost, geeft als resultaat dat de meeste kleine ondernemers, zzp'ers en verenigingen uiteindelijk niet eens de boekhouding (kunnen) bijhouden. Het gebeurt hierbij vaak dat er programma's aangeraden worden die in feite ontworpen zijn voor professionele boekhouders, die zich dagelijks bezighouden met boekhouden. Tijdschriften doen vaak vergelijkingstests, waarin de programma's met een grote hoeveelheid modules onherroepelijk winnen.
Deze aanpak houdt echter geen rekening met de werkelijke behoeften. De realiteit is dat 50% van de ondernemingen geen werknemers heeft en 75% heeft er minder dan vijf. Er is ook een grote categorie activiteiten die geen facturen opstelt (restaurants, winkels, kiosken) of er slechts een beperkt aantal uitgeeft (consulenten, advocaten, architecten, bouwondernemingen).

Het resultaat van dit alles is dat de kleine ondernemingen, verenigingen en zzp'ers uiteindelijk hun eigen rekeningen niet in orde houden en de controle over hun financiële middelen verliezen.

Met SpeedBalance daarentegen kan iedereen de belangrijkste boekhoudkundige functies zelf uitvoeren en professionele resultaten verkrijgen die het mogelijk maken de eigen activiteit onder controle te hebben.
SpeedBalance concentreert zich op:

  • Gemakkelijke installatie (zonder technische hulpmiddelen)
  • Verschillende boekhoudtypes, aangepast aan ieders capaciteit en behoeften (kasboek, uitgebreid kasboek, dubbel boekhouden, dubbel boekhouden met vreemde valuta)
  • Geconcentreerd op de financiële boekhouding
  • In het gebruik sterk gelijkend op de Microsoft office programma's (mogelijkheid te corrigeren, operaties te annuleren, gelijkvormigheid in het gebruik, zoeken, vervangen, onbeperkt aantal boekhoudbestanden, etc.)
  • Aangepast aan de belastingtechnische vereisten en - normen (BTW, archiveren van gegevens)
  • Gemakkelijke samenwerking met eigen boekhoudkantoor (boekhoudbestand kan per email verzonden worden)
  • Complete documentatie (contextuele helpfunctie, volledige documentatie op website)